Όκλαντ Σίτι – Μπόκα Τζούνιορς 1-1: Έβγαλαν αντίδραση οι Νεοζηλανδοί Ημερομηνία:
Σήμερα 25/6/2025, 08:40 - Εμφανίσεις: 11
Η Όκλαντ Σίτι, κατά πολλούς η πιο «αδύναμη» ομάδα του Μουντιάλ Συλλόγων με παθητικό 0-16 στα πρώτα δύο παιχνίδια της στη διοργάνωση, έφυγε από το τουρνουά με… ψηλά το κεφάλι, καθώς στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, πήρε τον πρώτο της βαθμό με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς.
Σ Σε ένα ματς που «σημαδεύτηκε» από διακοπή μίας ώρας στο «Geodis Park» του Νάσβιλ λόγω προειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα, οι Νεοζηλανδοί δεν είχαν διάθεση να γίνουν κι αυτή τη φορά… σάκος του μποξ.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Η Μπόκα Τζούνιορς μπήκε απ’ τα πρώτα λεπτά σε φουλ ένταση απέναντι, περιμένοντας ένα «δώρο» απ’ την Μπάγερν στον αγώνα με την Μπενφίκα, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ… Οι Αργεντινοί πίεσαν ασφυκτικά στο πρώτο ημίχρονο κι εντέλει άνοιξαν στο σκορ στο 26’ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Ντι Λόλο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στον γκολκίπερ της Όκλαντ Σίτι, Γκάροου και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Μπόκα.
Στο 42’ ο Παλάσιος με σουτ και στο 43’ ο Μερεντιέλ με κεφαλιά «σημάδεψαν» τα δοκάρια, ενώ στο 52’ ήρθε το πρώτο γκολ της Όκλαντ Σίτι στη διοργάνωση από μία θαυμάσια κεφαλιά του Κρίστιαν Γκρέι από κόρνερ του Λάγκος.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Στο 54’ ο αγώνας διακόπηκε για περίπου μία ώρα, όμως ακόμα και έπειτα από την επανέναρξή του η Μπόκα (ούσα πλέον αποκλεισμένη απ’ τους «16») δεν μπόρεσε να εντοπίσει άλλο γκολ και η Όκλαντ πανηγύρισε τον ιστορικό πρώτο βαθμό της στο τουρνουά.